POTAGIERKE

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

karting november 2008


Vorige dinsdag (25 november) Hadden wij onze Kartingrace “De 1 ste grote prijs Potagier “ .Om 18h30 Was het verzamelen geblazen aan huisnummer 10 waarna wij gezamenlijk de aftocht ondernamen naar “Flanders indoor karting” te Kortrijk .Bij aankomst Werd terwijl wij wachtten op de komst van Olivier , iets genuttigd in de Cafetaria .Ondertussen konden wij ook al een blik op het strijdperk werpen.Ook de resultaten van de piloten die op dat moment aan het racen waren konden we bekijken op een tv-scherm .Hier en daar werd wat smalend over die resultaten gedaan. Tot we op het einde van de avond onze resultaten in handen kregen !! Daaruit zou blijken dat de snelste onder ons ruim 2 seconden langer over een ronde deed !!!


Na het inschrijven en het aantrekken van onze racetenue kregen we nog een korte briefing waarna we ons naar het racecircuit begaven .Ieder van ons kreeg een kart toebedeelt en één voor één werden we het circuit opgestuurd voor een 12 minuten durende oefensessie .We waren pas enkele ronden bezig wanneer we voor de eerste keer de  oranje vlag (=gevaar , vertragen en niet inhalen ) de hoogte inging .Bleek dat Geert & Maxim , vader en zoon nota bene  , in aanrijding waren gekomen , echter zonder veel erg . Na de oefenrit hadden we ruim de tijd zodat de innerlijke mens ook nog eens aan zijn trekken kon komen ,dat terwijl de eerste sterke verhalen al de ronde deden en de speldenprikken kwistig werden uitgedeeld .


Om 21h00 waren we terug aan de beurt .Helm op ,Kart in en snel de baan op om gedurende 12 minuten een zo snel mogelijke ronde tijd neer te zetten  die dan recht heeft op een betere startplaats bij de race die nog moest komen .Daarin bleek Mario (36.572 sec)gevolgd door Steve(36.580 sec) en Geert(37.002 sec).Laat vooral op het verschil tussen de top 3 !!!! Achteraan vonden we Yves(48.065sec) en Olivier(40.566sec) terug .
Na een ronde in die volgorde te hebben gereden ging de 20 minuten durende race van start. Na enkele ronden nam Steve de leiding van Mario over en zou de plaats niet meer afstaan .Pechvogel bleek ikke . Al na 7 ronden moest ik de strijd staken door teveel pijn aan mijn enkel. Terwijl ik binnenreed ging de race echter op het scherp van de snee gewoon door . Hier en daar hadden we nog een aanrijding zonder gevolgen . Steve won dus uiteindelijk de wedstrijd gevolgd door Mario en op de derde plaats Geert .
Het belangrijkste was echter dat wij ons allemaal geweldig hebben geamuseerd en dat er volgend jaar zeker en “2de groete prijs Potagier “ zal georganiseerd worden. Kwestie van revanche te kunnen nemen.
Hopelijk tot dan.
Op de fotopagina staan enkele foto’s van het gebeuren .
 
Pieter